Pirmas dalyvis. Šokoladiniai-bananiniai keksiukai

Labai mėgstu šokoladinius kepinius, tad iš karto nuprendžiau, jog pirmieji keksiukai būtinai bus šokoladiniai. Bet vien šokoladinai per daug paprasta ir nuobodu 🙂 Būtinai reikėjo rasti šokoladui draugą. Po ilgų paieškų į kompaniją pasitelkiau bananus. Prie bananinių kepinių vis užkliūdavo akis, bet nebuvau jų išmėginusi. Tai kodėl nepabandžius dabar? Ir dar sąjungoje su mėgstamais šokoladiniais? 🙂

Keksiukų receptą radau: http://keksiukuistorijos.lt

Kremo receptą pasiskolinauhttp://heatherriggleman.com

Skonis: šokoladinis. Gaminant pagal originalų receptą, keksiukai išėjo kiek sausoki. Be to, pasigedau bananų skonio. Dėl to juos pavadinčiau labiau šokoladiniais keksiukais su bananais nei šokoladiniais-bananiniais.

Šiuos keksiukus kepiau dukart. Antrą kartą po nedidelių recepto pakeitimų keksiukai buvo žymiai drėgnesni ir netgi vos juntamo bananų skonio 🙂 Visgi iki tobulo skonio ir keksiukiados nugalėtojo šokoladinių keksiukų kategorijoje kažko trūksta…

16 keksiukų reikia: (skliauteliuose nurodyta mano modifikacija po pirmo bandymo):
2 didelių kiaušinių;
70 g tamsaus rudojo cukraus (aš naudojau paprastą);
220 g miltų (antrą kartą dėjau 175 g);
120 ml aliejaus (antrą kartą dėjau tiek pat, bet keksiukai išėjo rieboki. Jei bandysit mano modifikaciją, siūlau dėti mažiau, kokį 90-100 ml);
100 g juodojo šokolado;
40 g kakavos miltelių;
2 didelių bananų (antrą kartą dėjau 2,5, bet manau, kad su 3 būtų dar skaniau);
1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos.

– Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
– Šokoladą išlydykite garų vonelėje arba vis pamaišydami ant nedidelės ugnies ir leiskite keletą minučių jam pravėsti.
– Bananus sutrinkite šakute arba trintuve bulvių košei (naudojau medinį kočėliuką).
– Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė suputos ir pasipūs.
– Į gautą plakinį įpilkite aliejų, lydytą šokoladą, įsijokite birius produktus ir viską atsargiai išmaišykite iki vientisumo. Tuomet sudėkite trintus bananus ir dar kartą viską permaišykite.

Turėtų išeiti vidutinio tirštumo tamsi blizganti tešla. Dėkite po šaukštą jos į kepimo sijonėlius ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 – 25 min. Prieš dekoruodami, keksiukus atvėsinkite.

Kremui reikia:
1 skardinės riebaus kokosų pieno (liesas gali nesutirštėti);
3 šauktų cukraus pudros;
galima pridėti šiek tiek vanilinio cukraus, cinamono ar pan. Kad kremas būtų gaivesnis ir mažiau jaustųsi kokosų pieno riebumas, dėjau 1 a. š. citrinos sulčių;
Man kremas pasirodė per skystas, tad kitą kartą papildomai dėčiau 1 pakelį (9 g.) grietinėlės standiklio.

– Kokosų pieną per naktį palaikykite šaldytuve.
– Atsargiai atidarykite kokosų pieno skardinę (nesuplakite ir neapverskite) ir sluoksniais į dubenį nuiminėkite kokosų kremą (apačioje turi likti balzganas skystis, kurį galėsite panaudoti troškiniui, padažui ar kt. patiekalams);
– Į kokosų kremo masę įdėkite cukraus pudrą, citrinos sultis, grietinėlės standiklį ir kt. priedus (kokius pasirinksite). Maišykite elektriniu plakikiu, kol sutirštės. Pradėkite nuo mažiausio greičio ir pamažu jį didinkite, judindami plakiklį aukštyn-žemyn. Dekoruokite atvėsusius keksiukus.

Skanaus 🙂

O štai kaip pavyko man, mažai patyrusiai fotografei ir visiškai nepatyrusiai keksiukų dekoruotojai (dekoravau pirmą kartą gyvenime) 🙂 Gera žinia ta, kad yra kur tobulėti 😀

Featured image

Reklama

One thought on “Pirmas dalyvis. Šokoladiniai-bananiniai keksiukai

  1. Atgalinis pranešimas: Antras bandymas. Keksiukai su limonadu | Keksiukiada

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s