Tobulai drėgnų keksiukų recepto beieškant

Po keleto nesėkmingų ir sėkmingesnių bandymų kepti keksiukus pagal internete rastus receptus, iškilo klausimas, kur slypi tobulai drėgnų (būtent tokie man patinka) keksiukų paslaptis? Gal neverta atsakymo ieškoti bandymų bei klaidų metodu? Gal yra kokia nors formulė, garantuojanti tobulą rezultatą kiekvieną kartą? Gal yra kažkokios tobulos proporcijos tarp ingredientų arba privalomas produktų maišymo eiliškumas, kurių nežinau?

Leidausi į paieškas. Kol kas apsiribojau internetiniais šaltiniais. Radau įvairių atsakymų. Kai kurie tarpusavyje panašūs, kai kurie priešingi. Apibendrinau ir surašiau keletą dažniausiai nurodomų patarimų, kaip iškepti tobulai drėgnus keksiukus:

1. Vietoje sviesto ar margarino naudoti aliejų. Keitimo santykis 1:3/4 puodelio (kokio dydžio puodeliai, neradau);
2. Papildomai prie recepte nurodytų birių produktų įdėti tirpius pudingo miltelius;
3. Recepte nurodytus skystus produktus, o dar geriau – pusė jų (išskyrus kiaušinius) pakeisti grietine arba jogurtu. Man šitas variantas atkrenta, bet gal pasiteisins su tinkamu kokosų pienu arba kokia nors nepieniška grietinėle. Reikės bandyti;
4. Kiek prieštaraujantis patarimas – papildomai prie recepte nurodytų produktų įdėti 1 puodelį grietinės;
5. Pusę recepte nurodyto baltojo cukraus pakeisti ruduoju (tik krpant tamsius keksiukus, nes turės įtakos keksiukų spalvai);
6. Pusę recepte nurodytų riebalų pakeisti obuolių tyre (šitą variantą jau bandžiau kepdama keksiukus “Obuolių pyragas”. Nepasakyčiau, kad būtų labai pasiteisinę);
7. Papildomai prie recepte nurodytų ingredientų įdėti 1/4 puodelio majonezo. Skamba keistokai, bet gal išdrįsiu pamėginti. :);
8. Naudoti ne universalius, o pyragų miltus (nežinau, ar pas mus tokių būna. Paieškosiu);
9. Naudoti tik kiaušinių trynius arba vieno iš reikiamų dėti kiaušinių dėti tik trynį;
10. Kita nuomonė – įdėti papildomą kiaušinį (vienu daugiau nei nurodyta recepte) arba papildomą trynį;
11. Keksiukus sulaistyti sirupu, pagamintu iš vienodo kiekio cukraus ir vandens ir pakaitinto kol cukrus visiškai ištirps;
12. Nepermaišyti tešlos – sudėjus miltus, maišyti tik kol neliks sausų gumulėlių;
13. Neperkepti keksiukų – verčiau išimti keliomis minutėmis anksčiau nei per vėlai;
14. Naudoti tik kambario temperatūros produktus.

Kol kas radau tiek. Radusi dar ką nors įdomaus, sąrašą pildysiu. Ir rašysiu savo patirtį, išbandant šiuos patarimus.

Jeigu turite savo gudrybių, kaip pagaminti tobulai drėgnus keksiukus, arba žinote kokią nors stebuklingą knygą, kurioje galiu rasti atsakymą į man ramybės neduodantį klausimą, būtinai pasidalinkite. Labai lauksiu. 🙂

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s