Vaniliniai keksiukai (1)

Toliau bandau įminti drėgnų keksiukų paslaptį. 🙂

Noriu turėti keletą receptų puikių, skanių, purių, drėgnų klasikinių skonių keksiukų. O po to bus galima ieškoti ir kitokių, įdomesnių, sudėtingesnių.

Nutariau pradėti nuo vanilinių keksiukų ir juos, pasinaudodama praeitame straipsnyje išgrynintais patarimais, kepti tol, kol atrasiu visiškai man patinkančius. Arba kol baigsis kantrybė, kas gali atsitikti anksčiau. 🙂

Radau keletą blOgų, kurių autoriai ilgai bandė iškepti drėgnus vanilinius keksiukus. Ir teigia šį tikslą pasiekę. Išbandysiu, ar pavyks ir man.

Šįkart kepiau pagal http://www.glorioustreats.com receptą. Aišku, šį tą teko pakeisti dėl pieno produktų. Ir dar šį tą pridėjau iš savo sudaryto sąrašo drėgniems keksiukams (o jeigu bus dar tobulesni nei recepto autorės :D).

Skonis: paprastai keksiukus ragauju atvėsusius (o kartais neištveriu ir paragauju dar šiltų), bet dar nedekoruotus (be įdaro ir kepurėlės), ir jau pilnai papuoštus. Nedekoruoti šie keksiukai buvo labai purūs, minkštučiai, bet sprangoki. Nežinau, ar dėl acto (kurio reikėjo pagal receptą), ar dėl vanilinio pudingo (kurio įdėjau savo nuožiūra). Sulaisčius ir dekoravus kremo kepurėle, keksiukai buvo drėgnesni, sprangumas mažesnis. Bet vanilinio skonio buvo tik užuomina. Daugiau kvapo nei skonio. Greičiausiai dėl to, kad neturėjau nei vanilės ekstrakto, nei pastos, o padėtį bandžiau gelbėti vanilinio pudingo milteliais (kurio sudėtyje, beje, vanilės nėra). Taigi, keksiiukai neblogi, bet prie keksiukiados laimėtojų nepriskirčiau. Nors su kokiu skaniu įdaru turėtų būti labai neblogi.

Šiam receptui reikia:
1 1/4 puodelio pyragų miltų (naudojau paprastus);
1 1/4 arb. š. kepimo miltelių;
1/2 arb. š. sodos;
1/2 arb. š. druskos;
2 kiaušinių;
3/4 puodelio cukraus;
1 1/2 arb. š. vanilės ekstrakto (naudojau 1 pakelį vanilinio pudingo miltelių);
1/2 puodelio aliejaus;
1/2 puodelio kokosų pieno, sumaišyto su 1/2 arb. š. acto arba citrinos sulčių ir palaikyto 5 min. iki naudojimo.

Kadangi recepte nebuvo nurodyta puodelio talpa, naudojau turimą 250 ml stiklinaitę.

– Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir vanilinio pudingo miltelius (jei naudosite). Viską sumaišykite ir atidėkite.
– Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius (recepto autorė siūlo plakti elektriniu plakikiu apie 10-20 sekundžių).
– Sudėkite cukrų ir vėl išplakite (siūloma plakti 30 sekundžių el. plakikliu).
– Supilkite aliejų ir vanilę. Vėl išplakite.
– Supilkite apie pusę miltų mišinio ir pusę kokosų pieno. Išmaišykite. Tuomet sudėkite likusius miltus ir kokosų pieną. Vėl išmaišykite, bet tik kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
– Dėkite į keksiukų sijonėlius (pripildykite apie 2/3) ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12-14 minučių.
– Iškepusius atvėsinkite.

Sulaistymui:
50 ml vandens;
50 ml cukraus.

Vandenį su cukrumi išmaišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Sulaistykite atvėsusius keksiukus. Aš pyliau po 1 arb. š. ant kiekvieno keksiuko.

Kreminei kepurėlei:
100 ml plakamosios sojų grietinėlės;
1-2 v. š. cukraus pudros;
1 arb. š. vanilinio cukraus

– Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir iki purumo išplakite elektriniu plakikliu. Beje, gana neblogai išsiplaka ir ranka, plakimo šluotele.
– Dėkoruokite atvėsusius ir sulaistytus keksiukus. Jei įmanoma, būtų gerai sulaistytus keksiukus iki dekoravimo bent valandą palaikyti.

Gero pasimėgavimo!

O štai ir mano keksiukai. Kremas vis dar negražiai nutupia ant keksiukų. Pradedu manyti, kad dėl to kaltas konditerinis švirkštas – kažkaip jame netolygiai, tokiais pliūpsniais, spaudžiasi kremas. Pabandysiu pereiti prie konditerinio maišelio.

Featured image

Featured image

Featured image

Advertisements

2 thoughts on “Vaniliniai keksiukai (1)

  1. Atgalinis pranešimas: Vaniliniai keksiukai 2 (su bananiniu įdaru) | Keksiukiada

  2. Atgalinis pranešimas: Vaniliniai keksiukai su agrastų įdaru | Keksiukiada

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s