Vaniliniai keksiukai 2 (su bananiniu įdaru)

Taigi, tęsiu olimpiadą vanilinių keksiukų rungtyje. 🙂 Šįkart išbandžiau atvirkštinio produktų maišymo (reverse creaming) metodą. Jo aprašymuose teigiama, kad taip išvengiama kepinio kietumo dėl miltų permaišymo, nes jie iškart sumaišomi su riebalais, kurie padengia miltus (plačiau galima paskaityti the-reverse-creaming-method).

Keksiukų receptą radau http://bakingamoment.com.
Na, ir vienas kitas mano pakeitimas, susijęs su pieno produktų atsisakymu ir drėgnų keksiukų svajone. 🙂

Įdaro receptas iš Jamie Oliverio laidos “Patiekalai per 30 minučių”.

Skonis: minkšti, purūs, drėgnesni nei “Vaniliniai keksiukai 1”, nėra sprangumo. Tokie rudesni nuo rudojo cukraus. Visgi, mano skoniui vėl per mažai drėgmės (niekas mano skoniui neįtinka :D). Bet tik kol nebuvo įdaryti ir papuošti kremine kepurėle. Su visais priedais skonis tikrai geras. Surengiau degustaciją su keliais draugais, tai jie gyrė. Nors ant nugalėtojų pakylos šie keksiukai, matyt, neužkops.

12-kai keksiukų reikės:
1,5 puodelio pyragų miltų (dėjau paprastus, nes šių dar nesuieškojau);
0,5 puodelio cukraus (aš naudojau 0,25 puodelio rudo ir 0,25 puodelio balto cukraus – na, kad drėgnesni būtų :D);
1 arb. š. kepimo miltelių;
0,5 arb. š. sodos;
0,5 arb. š. druskos;
0,375 puodelio aliejaus (vietoje 0,5 puodelio sviesto, pagal sviesto-aliejaus keitimo proporciją 1:3/4);
2 didelių kiaušinių;
0,5 puodelio kokosų pieno;
2 arb. š. vanilės ekstrakto;
1 arb. š. vanilės pastos (vietoje abiejų naudojau 2 arb. š. vanilinio cukraus).

– Kadangi puodelio tūris nebuvo nurodytas, standartiškai matavimui naudojau savo 250 ml stiklinaitę.
– Pirmus 5 ingredientus (sausus) ir vanilinį cukrų (jei jį naudosite) suberkite į didelį dubenį ir sumaišykite.
– Supilikite aliejų ir išmaišykite, kol masė bus panaši į drėgną smėlį.
– Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
– Supilkite kokosų pieną, vanilės ektraktą ir pastą. Gerai išmaišykite.
– Pripildykite po pusę keksiukų sijonėlių ir kepkite apie 14 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
– Iškepsius išimkite ir atvėsinkite.

Sulaistymui:
50 ml vandens;
50 ml cukraus.

– Vandenį su cukrumi išmaišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
– Sulaistykite atvėsusius keksiukus. Pyliau po 1 arb. š. ant kiekvieno keksiuko.
– Sulaistytus keksiukus bent 1 valandą palaikykite šaldytuve, kad pasiskirstytų drėgmė.

Bananiniam įdarui:
1/3 puodelio rudojo cukraus;
1 vidutinio dydžio banano;
1/4 puodelio kokosų pieno;
šlakelio vandens.

– Cukrų ir šlakelį vandens pakaitinkite keptuvėje, kol cukrus ištirps. Sirupą visą laiką maišykite, kad nepridegtų.
– Dubenyje sutrinkite bananą ir sumaišykite jį su kokosų pienu.
– Masę supilkite į keptuvę su sirupu ir maišydami pakaitinkite, kol įdaras sutirštės.
– Atvėsinkite.
– Įdarykite atvėsusius ir sulaistytus keksiukus: peiliu keksiukų centre išpjaukite nedidelę duobutę ir į ją dviem šaukšteliais dėkite įdarą.

Kreminę kepurėlę galima gaminti iš plakamosios sojų grietinėlės arba kokosų pieno kaip esu aprašiusi nuorodose. Įdarytus keksiukus puoškite kremu ir mėgaukitės! 😀

O čia mano bandymo rezultatas. Šįkart puošiau kokosų pieno kremu. Konditerinio maišelio  neįsigijau, todėl papuošimas vis dar kreivas-šleivas.

Featured image

Featured imageFeatured image

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s