Vaniliniai keksiukai su agrastų įdaru

Dar vieni vaniliniai keksiukai. Klausimas tik, ar jau paskutiniai? Ar tobulai drėgnų vanilinių keksiukų paieško baigtos? Kol kas į šį klausimą neatsakysiu. Keksiukai buvo išties skanūs, drėgnesni nei iki tol, bet… turiu išbandyti dar vieną dalykėlį (na, gal keletą :D) ir tuomet jau apsispręsiu, kurie bus pripažinti laimėtojais. 🙂

Ką šįkart dariau kitaip? Vėl naudojau atbulinio maišymo metodą. Bet supratau, kad drėgmės keksiukams mano rastuose receptuose daugiausia suteikia jogurtas. Aš jo naudoti negaliu, o kokosų pienas, kaip rodo patirtis, nėra geriausias pakaitalas. Greičiausiai dėl to, kad jame yra nemažai vandens, o šis tikrai nėra didelis drėgmės šaltinis. Dėl to šįkart naudojau kokosų grietinėlę. Ir dar pasinaudojau vienu rastu patarimu – įdėjau papildomą kiaušinio trynį.

Receptą pasiskolinau iš http://bakehappy.net

Įdarui sugalvojau panaudoti šaldytuve turėtą pirktinę agrastų uogienę. Tiesa, nors tikėjausi, kad ji bus rūgštoka, bet buvo labai saldi. Nerekomenduoju naudoti tokios uogienės, nebent esate labai didelis smaližius.

Skonis: kaip minėjau, keksiukai buvo drėgnesni nei iki tol, mikštučiai. Skanūs, tikrai skanūs. Bet, ar skaniausi, kol kas nežinau.

12-ai keksiukų reikia:
1 ir 3/4 puodelio miltų (man puodelis yra 250 ml)
1 arb. š. kepimo miltelių
1/4 arb. š. sodos
1/4 arb. š. druskos
93-94 ml aliejaus
1/2 puodelio rudojo cukraus
1/2 puodelio įprasto balto cuktaus
2 kiaušinių
1 kiaušinio trynio
1 puodelį kokosų grietinėlės (jei pienas JUms netrukdo – 1/2 puodelio pieno ir 1/2 puodelio natūralaus jogurto)
vienos vanilės ankšties sėklų
2 arb. š. vanilės ekstrakto (vietoj paskutinių dviejų ingredientų naudojau kelis lašus vanilės kvapiosios esencijos ir 2 arb. š. vanilinio cukraus).

– Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, įskaitant cukrų ir vanilinį cukrų.
– Supilikite aliejų ir išmaišykite, kol masė taps panaši į drėgną smėlį.
– Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
– Supilkite kokosų grietinėlę, vanilės sėklas ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite.
– Pripildykite po pusę keksiukų sijonėlių ir kepkite apie 14 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
– Iškepsius išimkite ir atvėsinkite.

Sulaistymui:
50 ml vandens;
50 ml cukraus;
2 arb. š. įviežių citrinos sulčių (nebūtina. Dėjau, nes įdaras pakankamai saldus).

– Vandenį, citrinos sultis ir cukrų išmaišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
– Sulaistykite atvėsusius keksiukus. Pyliau po 1 arb. š. ant kiekvieno keksiuko.
– Sulaistytus keksiukus bent 1 valandą palaikykite šaldytuve, kad pasiskirstytų drėgmė.

Sulaistytus keksiukus įdarykite pasirinktu įdaru ir puoškite kremine kepurėle. Šįkart kepurėlę gaminau iš sojų grietinėlės, kaip aprašyta čia vaniliniai-keksiukai-1/.

Štai, kaip man pavyko 🙂 Niekaip tas kremas gražiai neužsipurškia, tai čia buvo visokių eksperimentų. 😀 Papuošta cukruotais sausainiukais.

Featured image

Featured image

Reklama

One thought on “Vaniliniai keksiukai su agrastų įdaru

  1. Atgalinis pranešimas: Skelbiu laimėtoją – vaniliniai keksiukai su šokolado plytele | Keksiukiada

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s